Rasprodato
ANTOLOGIJA SAVREMENE MEKSIČKE PRIČE, II izdanje
Preveli sa španskog Biljana Bukvić, Branislav Prelević, Branko Anđić, Duška Radivojević, Ivanka Jašin-Čale
Priredila Biljana Bukvić

Antologija savremene meksičke priče predstavlja priliku da se naša čitalačka publika upozna sa savremenom prozom koja nastaje na tlu ove hispanoameričke zemlje, pune kontrasta. 

RASPRODATO

Tagovi:

Antologija savremene meksičke priče predstavlja priliku da se naša čitalačka publika upozna sa savremenom prozom koja nastaje na tlu ove hispanoameričke zemlje, nama poznate po slikovitim prizorima iz ostvarenja takozvanog zlatnog doba meksičkog filma i emotivnoj muzici marijača. Meksiko je pre svega zemlja kontrasta u kojoj se drevno suočava sa savremenim, a američko sa evropskim. Ta mešavina, svojevrsna sinteza, čini najznačajniju osobenost meksičke književnosti.

Teme pripovedaka stare su i poznate. Govore o svim onim uzrocima koji motivišu ljudsko ponašanje: o nemogućnosti komunikacije, ljudskoj otuđenosti, usamljenosti; zatim o ljubavi, strahu, slobodi, potrazi za identitetom; o idealima, onostranom, o veri u neki bolji svet. I u pripovedačkoj građi mogu se uočiti odlike svojstvene celokupnoj prozi XX veka: forma je fleksibilna, otvorena, a priča ponekad deluje kao naizgled beznačajan, slučajno izabran fragment iz života glavnog junaka.

Godina izdanja: 1998
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 157
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Biljana Bukvić:

Biljana Bukvić:

Branislav Prelević:

Branko Anđić:

Duška Radivojević:

Ivanka Jašin-Čale:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske