Rasprodato
ARNEOVA OSTAVŠTINA
Zigfrid Lenc
Preveo sa nemačkog Života Filipović

Arneova ostavština je na prvi pogled jednostavna i dirljiva pripovest o četrnaestogodišnjem dečaku koji je preživeo porodičnu tragediju, ali ne i sopstvenu različitost i neprilagođenost na sredinu i ljude među kojima se obreo u svom adolescentskom uzrastu. 

RASPRODATO

Tagovi:

Arneova ostavština je na prvi pogled jednostavna i dirljiva pripovest o četrnaestogodišnjem dečaku koji je preživeo porodičnu tragediju, ali ne i sopstvenu različitost i neprilagođenost na sredinu i ljude među kojima se obreo u svom adolescentskom uzrastu. Sasvim neočekivano priča prerasta u suptilnu parabolu o iskonskim, univerzalnim ishodištima kolektivnog zla u kojoj junakov svojevoljni odlazak u smrt nije samo podleganje porodičnom sudu, nego opaka posledica prećutnih mehanizama socijalne prinude i diskriminacije.

Zigfrid Lenc:

Kada je 1951. godine objavio prvi roman, Zigfrid Lenc je napustio novinarstvo i počeo da se bavi književnošću. Pre Arneove ostavštine Lenc je napisao i objavio ukupno trideset šest knjiga, od toga čak dvanaest romana. Za svoje obimno i značajno književno stvaralaštvo Zigfrid Lenc je dobio brojna ugledna priznanja, izmedu ostalih i Geteovu nagradu.

Godina izdanja: 2001
ISBN: 86-7102-012-6
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 135
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Života Filipović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske