Rasprodato
AUTOBIOGRAFIJA JOSIFA STALJINA
Ričard Luri
Preveo sa engleskog Đorđe Krivokapić

Svojim pripovedanjem autor nas sve dublje uvlači u život i lavirinte psihe Staljina odgovornog za neke od najštrašnijih zločina u dvadesetom veku. 

RASPRODATO

Tagovi:

Autobiografija Josifa Staljina, knjiga koja hipnotički privlači, na momente užasne ali i nasmeje čitaoca, put je u samo središte zla. Svojim pripovedanjem autor nas sve dublje uvlači u život i lavirinte psihe čoveka koji je odgovoran za neke od najštrašnijih zločina u dvadesetom veku. Na početku romana, Staljin je zabrinut i besan. Trocki, koji živi u izgnanstvu u Meksiku, piše Staljinovu biografiju i ta knjiga predstavlja dvostruku opasnost. Njen izlazak u javnost ne samo da će mu uništiti ugled, već će obelodaniti dokaze o jednom skrivenom zločinu, tako užasnom da bi ga njegovo razotkrivanje moglo srušiti sa vlasti. Šta će Trocki uspeti da obelodani pre nego što ga Staljinova ruka dostigne?

Ričard Luri:

Ričard Luri, književnik i prevodilac, diplomirao je ruski jezik na Berkli univerzitetu u Kaliforniji i važi za izuzetnog poznavaoca novije istorije Rusije. Pored Autobiografije Josifa Staljina, Luri je autor još tri romana: Nulta gravitacija, Strelac u Varšavi i Najveća privrženost, za koji je nominovan za Pulicerovu nagradu. Objavio je veći broj radova iz oblasti istoriografije, a u Njujork Tajmsu redovno se publikuju njegovi tekstovi. Preveo je više od četrdeset dela sa ruskog i poljskog jezika.

Godina izdanja: 2003
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 294
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Đorđe Krivokapić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske