Rasprodato
BALKAN POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA
Ričard Krempton
Prevela sa engleskog Ksenija Todorović

U delu Balkan posle Drugog svetskog rata dat je sveobuhvatan pregled istorije poluostrva posle 1945. godine. Izuzetno složena i osetljiva tematika ove knjige podjednako je zanimljiva studentima, novinarima, politikolozima i svima koji nastoje da otkriju motive i pokretačke snage koje su tvorile našu noviju istoriju.

RASPRODATO

Tagovi:

U delu Balkan posle Drugog svetskog rata dat je sveobuhvatan pregled istorije poluostrva posle 1945. godine. Autor posmatra složena zbivanja na tlu posleratnog Balkana u kontekstu širokog poznavanja istorije razdoblja koje je prethodilo padu komunizma. On pokušava da odgovori na pitanje kako su komunistički režimi došli na vlast i kako su se na vlasti učvrstili. Izuzetno složena i osetljiva tematika ove knjige podjednako je zanimljiva studentima, novinarima, politikolozima i svima koji nastoje da otkriju motive i pokretačke snage koje su tvorile našu noviju istoriju.

Ričard Krempton:

Ričard Dž. Krempton je profesor istorije Istočne Evrope na Oksfordskom univerzitetu. Autor je velikog broja radova o istoriji Centralne i Istočne Evrope, uključujući delo Eastern Europe in the Twentieth Century - and After.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-084-3
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 510
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ksenija Todorović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske