Rasprodato
BORHES - Život počinje
Žan-Pjer Berne
Prevela sa francuskog Nataša Ikodinović

Sećanja na izuzetno priajteljstvo sa Horeheom Luisom Borhesom.

RASPRODATO

Tagovi:  biografijaumetnik

Žan-Pjer Berne govori u ovom izuzetnom delu o desetak godina prijateljstva sa Horheom Luisom Borhesom. Kada je 1975. postavljen za kulturnog atašea Francuske ambasade u Buenos Ajresu, Bernes upoznaje velikog argentinskog pisca i ubrzo postaje stalni posetilac u njegovom stanu, na večerama koje su samo povod za razgovore o književnim, muzičkim ali i intimnim temama. Ova pripovest o susretima i anegdotama otkriva upravo deo Borhesovog intimnog života, što je i bila molba koju je on uputio Bernesu. Njihov drugi niz razgovora započinje kada je autor imenovan za glavnog urednika Borhesovih sabranih dela u čuvenoj kolekciji Plejada i kada ponovo blisko sarađuje sa književnikom, ovog puta u Ženevi, sve do njegove smrti 1986.

Žan-Pjer Berne:

Francuski književnik, univerzitetski profesor, diplomata i prevodilac sa španskog jezika. Bio je kulturni ataše Francuske ambasade u Buenos Ajresu.

Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-7102-429-7
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5x13,5
Broj strana: 90
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Svetlana Volic
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Nataša Ikodinović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske