Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije proslavilo je večeras 65. rođendan dodelom brojnih nagrada, povelja i priznanja legendarnim protagonistima naše muzičke scene na svečanosti u beogradskom Wurst Platz baru.

U veseloj atmosferi, isprepletenoj nastupima laureata i kratkim filmovima o dobitnicima nagrada, okupljeni su imali koncertni doživljaj za pamćenje.
Prvi se na pozornicu popeo legendarni dirigent i kompozitor Big benda RTS-a Vojislav Bubiša Simić, koji je u 94. godini primio nagradu za životno delo.
Umalo nisam zaplakao, kada sam video filmić o sebi na velikom platnu. Hvala vam svima i ohrabrujte mlade ljude da se bave džezom”, rekao je Bubiša Simić, koji je sa pozornice ispraćen ovacijama.

Vojislav Bubiša Simić rođen je 18. marta 1924. u Beogradu. Publika ga zna kao dirigenta džez orkestra RTV Beograd sa kojim je proveo preko tri decenije. Ovaj svestrani muzičar, osim u džezu, dokazao se i u ostalim muzičkim žanrovima kao što su simfonijska, horska i dečija muzika.


Vezane knjige:
SENTIMENTALNO PUTOVANJE
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Datum: 29.03.2018.

Datum: 28.03.2018.

Datum: 25.03.2018.

Datum: 25.03.2018.

Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske