U okviru manifestacije Dani evropske baštine koja se ove godine održava pod sloganom „Kulturno nasleđe i zajednice – živeti s nasleđem“, IP Clio predstaviće izdanje na engleskom jeziku Daily Life in Medieval Serbia, autora Marka Popovića, Smilje Marjanović-Dušanić i Danice Popović. Predstavljanje knjige održaće se u utorak, 27. septembra 2016. godine, u 18 časova, u Kuli Nebojša na Kalemegdanu.

Ove godine Srbija se priključila inicijativi Saveta Evrope da Dani evropske baštine na evropskom nivou budu obeleženi zajedničkom temom „Kulturno nasleđe i zajednice“. Tema se zasniva na načelima Okvirne konvencije Saveta Evrope o vrednosti kulturnog nasleđa za društvo (Faro, 2005), koja naglašava važnu ulogu koju imaju zajednice u upravljanju svojim kulturnim nasleđem i okruženjem, naglašavajući vrednost i potencijal kulturnog nasleđa kao resursa održivog razvoja i kvaliteta života. Ova tema je odabrana sa ciljem da se istakne značaj i rad zajednica - udruženja, porodica, grupa prijatelja i drugih koji upravljaju svojim kulturnim nasleđem i štite ga na brojne načine.

 


Vezane knjige:
DAILY LIFE IN MEDIEVAL SERBIA (izdanje na engleskom jeziku)
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske