Objavljena
DECA I TELEVIZIJA
Dafna Lemiš
Prevela sa engleskog Mirjana Ivanji

Zbog čega je pitanje dece i televizije globalno? Zbog čega bi u doba konvergencije medija trebalo stavljati akcenat na televiziju? Zbog čega postoji posebna zabrinutost za publiku koju čine deca? Započnimo zajedničko putovanje u uzbudljivu oblast proučavanja dece i televizije tako što ćemo suprotstaviti tri centralna izazova, uključena u naslov ove knjige.

Dafna Lemiš

Knjižarska cena 1650 RSD
Cena 1320 RSD

Tagovi:  televizija

Više od dve decenije autorka ove studije istraživala je odnos dece i televizije u SAD, Evropi i Izraelu i proučavala početke socijalizacije uz gledanje televizije, uticaj nasilja na televiziji, formiranje stereotipa, razvoj televizijskog obrazovanja i uticaj televizije na formiranje polnog identiteta. U knjizi Deca i televizija primenjen je internacionalni pristup u okviru kojeg je potreba za smeštanjem televizije u određeni društveni kontekst života dece usklađena sa potrebom za pronalaženjem univerzalnih odgovora. Ova knjiga takođe objedinjuje raznovrsne metodologije istraživanja dece i televizije, od kvantitativno-eksperimentalnih istraživanja i istraživanja koje koriste ankete, do kvalitativno-etnografskih i istraživanja posredstvom intervjua. U njoj se prepliću američka tradicija, pod intenzivnim uticajem studija razvojne psihologije i evropska tradicija koja se odlikuje sociološkim i kulturološkim pristupom izučavanja teme.

Dafna Lemiš:

Urednik je Žurnala za decu i medije (Journal of Children and Media) i profesor na Odseku za komunikacije na Univerzitetu u Tel Avivu. Jedan je od autora knjige The Make-Believe Worlds of Children: When Harry Potter met Pokemon in Disneyland i koautor knjige Children and Media in Times of War and Conflict.

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7102-207-2
Težina knjige: 443.00
Dimenzije knjige: 22 x 13
Broj strana: 348
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic
Datum: 05.06.2021.

Mirjana Ivanji:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske