Rasprodato
DILAN I KOEN - Pesnici rokenrola
Dejvid Baučer
Preveo sa engleskog Zoran Paunović
RASPRODATO

Tagovi:  biografijamuzikarok muzika

Dilan i Koen - pesnici rokenrola knjiga je koja nudi izvanredan politički, psihološki i umetnički portret dvojice kultnih pesnika i izvođača. Povezivanjem srodnih tema u njihovom životu i radu, Dejvid Baučer ukazuje na paralele između dvojice velikih mudraca rokenrola.

Dilan i Koen poznati su u celom svetu kao veliki pop pesnici šezdesetih godina dvadesetog veka. Pripisuje im se veliki deo zasluga za pretvaranje popularne pesme u medij za preispitivanje političkih, socijalnih i političkih normi čitave epohe. Pojavili su se na sceni u vreme kada je muzička industrija revolucionarni zvuk crne muzike isporučivala u obliku bezličnih, jednoobraznih pesama za masovnu upotrebu. Dilan i Koen umeli su da daju pravi izraz gnevu protiv establišmenta, zabrinutosti i potištenosti – osećanjima koja su delili sa velikim brojem pripadnika svoje generacije.
Dejvid Baučer u ovoj knjizi razmatra Dilanov i Koenov rad u muzičkom, književnom i političkom kontekstu. On pokazuje kako su ova dvojica umetnika promenili predstave o razlici između poezije i pop pesme, kao politički aktivisti, avangardni mislioci i religiozni vizionari, koji su se izražavali posredstvom tekstova svojih pesama, ali i knjigama poezije i proze.

Dejvid Baučer:

Profesor u Školi za evropske studije na Univerzitetu Cardiff u Velikoj Britaniji. Rukovodi brojnim projektima i istraživanjima iz oblasti političke teorije. Autor je sledećih naslova: Texts in Context: Revisionist Methods for Studying the History of Ideas (1985), A Radical Hegelian: The Political Thought of Henry Jones (1994), Steel, Skill and Survival: A Social History of Rugby in Ebbw Vale and the Valleys (2000), The Social and Political Thought of R.G. Collingwood (2003).

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7102-312-2
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 13,5
Broj strana: 408
Povez: Tvrdi povez
Pismo: Latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volić
Datum: 19.03.2020.

Datum: 19.03.2020.

Zoran Paunović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske