07. marta u 17 časova na glavnoj sceni Međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu održana je tribina 50 godina industrije video-igara u organizaciji IP Clio i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Cilj panel-diskusije bio je da se povodom pomenutog jubileja, ali i objavljivanja prve istorije video-igara u Srbiji, studije Totalna istorija video-igara prof. dr Manojla Maravića, skrene pažnja na bitno drugačiji tretman koji video-igre zaslužuju u javnom i medijskom prostoru. S obzirom na to da ovaj medij zahteva interdisciplinarni pristup, među učesnicima su bili kako ljudi iz industrije video-igara, tako i predstavnici različitih humanističkih disciplina: dr Ljiljana Gavrilović, profesorka u penziji, antropolog, dr Miloš Jocić, docent, profesor književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Kristina Janković Obućina, izvršna menadžerka u SGA, Mladen Levnaić, narativni dizajner u Playrix RS, kao i prof. dr Manojlo Maravić, autor.

Bilo je reči o istoriji video-igara i industrije video-igara u Srbiji, o mogućnosti proučavanja video-igara iz ugla književnosti i antropologije, o kreiranju narativa za video-igre, te o budućnosti studija video-igara u Srbiji.

Delić pozitivne atmosfere sa ovog događaja možete osetiti pregledom slika iz albuma.


Vezane knjige:
TOTALNA ISTORIJA VIDEO-IGARA
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Datum: 14.03.2022.

Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske