Rasprodato
DNEVNIK SA SRPSKOG DVORA 1892–1894
Alber Male
Prevela sa francuskog Ljiljana Mirković

Književno vredne slike srpskog života potkraj XIX veka, opaske o mentalitetu i običajima, opisi prestonice koja raste i razmišljanja o budućnosti države i naroda, čine ovu knjigu zanimljivom širokom krugu čitalaca.

RASPRODATO

Tagovi:

Maleov Dnevnik sa srpskog dvora, koji je sada prvi put objavljen (u originalu i u srpskom prevodu), sadrži beleške o događajima, portrete savremenika i oštroumna zapažanja autora povlašćenog prisustvom na dvoru i poznanstvom sa kraljem. Književno vredne slike srpskog života potkraj XIX veka, opaske o mentalitetu i običajima, opisi prestonice koja raste i razmišljanja o budućnosti države i naroda, čine ovu knjigu zanimljivom širokom krugu čitalaca.

Alber Male:

Francuski istoričar Alber Male, stručnjak za istočna pitanja i istoriju Balkana, boravio je od 1892. do 1894. godine na srpskom dvoru kao profesor diplomatske istorije maloletnom kralju Aleksandru Obrenoviću. Za vreme dvogodišnjeg boravka u Beogradu, Male je svoja zapažanja vredno beležio u dnevnik koji se sada u obliku knjige pojavljuje pred našim čitaocima.

Godina izdanja: 1999
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 260
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ljiljana Mirković:

Diplomirala je svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je završila i postdiplomske studije. Prevodilac je brojnih naslova sa francuskog na srpski jezik, među kojima se izdvajaju: Istorija privatnog života I-V, priredili Žorž Dibi i Filip Arijes (Clio, 2000-2004), Kamelija, Aki Šimazaki (Clio, 2002), Priča Jevrejina lutalice, Žan d’Ormeson (Besjeda, 2004), Amerikanac, Franc-Olivije Žizber (Clio, 2005), Sociologija elita, Žak Koenen-Iter (Clio, 2005), Božid’art, Stevan K. Pavlović (Clio, 2012), Homo economicus, Danijel Koen (Clio, 2014).
Prevodi i sa engleskog jezika.
Živi u Nansiju, Francuska.

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske