Objavljena
EKONOMIKA IZDAVAČKE DELATNOSTI
Vulf D. fon Lucijus
Prevele sa nemačkog Dubravka Milovanović, Marija Jeknić, Mirjana Osatović
Knjižarska cena 1980 RSD
Cena 1584 RSD

Tagovi:  menadžmentB+biblioteka plusizdavaštvoizdavačka delatnostekonomikaizdavačko preduzeće

U knjizi Ekonomika izdavačke delatnosti Vulf D. fon Lucius govori o zadacima i delatnostima izdavača knjiga i časopisa. U sedam poglavlja bavi se, između ostalog, organizacijom unutar izdavačkog preduzeća, marketingom u preduzeću, izdavanjem i distribucijom časopisa, oglašavanjem, elektronskim izdavaštvom, zaštitom intelektualne svojine.

Autor ukazuje na složenost procesa donošenja odluka u različitim aspektima i fazama izdavačkog posla, kao i na uslovljenost tih odluka mnogobrojnim faktorima. Brojni grafikoni i tabele u knjizi olakšavaju njeno razumevanje.

Vulf D. fon Lucijus:

Diplomirao je političku ekonomiju. Direktor je izdavačke kuće Lucius und Lucius iz Štutgarta (Nemačka). Od 1971. član je nacionalnih i međunarodnih udruženja izdavača. Predsednik je nadzornog odbora izdavačke kuće Carl Hanser, a od 1981. godine član je upravnog odbora nemačke Nacionalne biblioteke. Počasni je profesor na univerzitetu Hohenhajm. 

Posebna oblast njegovog interesovanja je zaštita autorskih prava; bio je predsednik udruženja za zaštitu autorskih prava STM, predsedavajući nemačkog odbora za zaštitu autorskih prava i član odbora za zaštitu autorskih prava IPA.

Objavio je knjige Bucherlust – Vom Sammeln i Ekonomika izdavačke delatnosti.

Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-86-7102-367-2
Težina knjige: 626.00
Dimenzije knjige: 14 x 20
Broj strana: 434
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Svetlana Volic
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Dubravka Milovanović:

Marija Jeknić:

Mirjana Osatović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske