Rasprodato
EMOCIJE - Kratka istorija
Kit Outli
Prevela sa engleskog Aleksandra Čabraja
RASPRODATO

Tagovi:  istorijarazvojemocijeemocionalna inteligencijahronologijaosećanjarazmišljanja

 Emocije – Kratka istorija je originalna, sveobuhvatna, naučno utemeljena, a istovremeno veoma pristupačna hronologija ljudskih osećanja i razmišljanja. Delo obuhvata ključna pitanja koja su u vezi sa emocijama i emocionalnom inteligencijom. U knjizi se prepliću tri osnovne teme: evoluiranje ljudskih emocija kroz vreme, stepen kontrole koji možemo ostvariti nad emocijama, kao i načini na koje nam emocije pomažu da otkrijemo dublje slojeve sopstvene ličnosti i proniknemo u suštinu međusobnih odnosa.

Outli analizira emocije iz vizure književnosti, filozofije, religije, politike, istorije i antropologije, i kontekstualizuje naučnu studiju emocija kako dijahronijski, tako i iz aspekta društvenog života. U pitanju je delo izuzetne širine, vredno književno dostignuće u kome autor povezuje tradicionalno i moderno shvatanje pojma emocija. Pisana lucidnim stilom, obogaćena primerima iz niza disciplina, knjiga će zadovoljiti ukus kako stručnjaka, tako i laika.
Izvanredno napisana knjiga, plod dubokog poznavanja istorije mišljenja i veoma aktuelnog istraživanja na polju emocija... Odličan uvod u filozofsko i naučno razmišljanje o emocijama u ličnom i društvenom životu... Ova knjiga pruža sveže uvide i originalne perspektive koje će oduševiti čak i iskusne naučnike.

Roni de Susa, Univerzitet u Torontu

Kit Outli:

Profesor kognitivne psihologije na Univerzitetu u Torontu. Pored knjiga iz oblasti psihologije, među kojima se ističe Understanding Emotions (1996), autor je brojnih novinskih članaka i eseja.

Godina izdanja: 2005
ISBN: 86-7102-203-X
Težina knjige: 393.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 236
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Aleksandra Čabraja:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske