Rasprodato
EVROPA 1880-1945
Džon Roberts
Preveli sa engleskog Maja Marković, Vuk Marković

Knjiga profesora Robertsa Evropa 1880–1945 opisuje 65 burnih godina istorije kontinenta, obeležene podelama i neuspesima u razrešavanju međusobnih problema, što je dovelo do dva svetska rata i do ivice samouništenja. 

RASPRODATO

Tagovi:

Knjiga profesora Robertsa Evropa 1880–1945 doživela je više izdanja, a ovo poslednje, prevedeno na naš jezik, dopunjeno je najnovijim naučnim saznanjima. Ona opisuje 65 burnih godina istorije kontinenta, kada je Evropa imala političku i ekonomsku prevlast na planeti. Večite podele i neuspesi u razrešavanju međusobnih problema izazvali su dva svetska rata i doveli svet do ivice samouništenja. U ovoj knjizi su društvena i ekonomska istorija spojene u čvrst okvir priče o tada aktuelnim događajima. Neke opšte teme povezuju istorije pojedinih zemalja tako da se dobija prava istorija Evrope kao celine.

Džon Roberts:

Džon Moris Roberts je dugogodišnji profesor Univerziteta u Oksfordu i autor više naslova, kao i scenarija za BBC.

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-031-2
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 706
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Maja Marković:

Vuk Marković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske