Rasprodato
EVROPA U OSAMNAESTOM VEKU
Metju Anderson
Prevele sa engleskog Branislava Radević-Stojiljković , Sonja Dekanić

Najveći deo knjige odnosi se na istoriju čitavog kontinenta, tako da je znatna pažnja posvećena i često zanemarenoj istoriji naroda Istočne Evrope, evropskim kolonijalnim carstvima kao i vanevropskim kulturnim uticajima koji su ostavili traga u kulturnom životu Evropskog kontinenta.

RASPRODATO

Tagovi:

Čuveni britanski časopis History je prvo izdanje knjige Evropa u osamnaestom veku pozdravio kao vrhunsko istoriografsko štivo, a ovo treće, i najnovijim podacima dopunjeno, izdanje, samo potvrđuje takve ocene. Najveći deo knjige odnosi se na istoriju čitavog kontinenta, tako da je znatna pažnja posvećena i često zanemarenoj istoriji naroda Istočne Evrope. Zanimljivo je da se autor pozabavio i evropskim kolonijalnim carstvima kao i vanevropskim kulturnim uticajima koji su ostavili traga u kulturnom životu Evropskog kontinenta.

Metju Anderson:

Metju S. Anderson je vanredni profesor na Visokoj školi ekonomskih nauka u Londonu. Stručnjak je za međunarodnu istoriju i gostujući predavač na više univerziteta.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-067-3
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 1
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Branislava Radević-Stojiljković :

Sonja Dekanić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske