Rasprodato
EVROPA U ŠESNAESTOM VEKU
Karmen Martin Gajte, Džeri Bouler, Džordž Mouz, Helmut Kenigsberger
Prevela sa engleskog Branislava Radević-Stojiljković

Značajnu novinu u delu Evropa u šesnaestom veku predstavlja poglavlje o društvenom životu u kome autor iznosi neke sasvim nove podatke o položaju žena, obrazovanju, porodičnom i svakodnevnom životu.

RASPRODATO

Tagovi:

Delo Evropa u šesnaestom veku daje složen i izuzetno dobro strukturiran prikaz istorije ovog stoleća. U knjizi je velika pažnja posvećena političkoj istoriji, kao i istoriji ideja, a posebno reformaciji i verskim i intelektualnim pokretima koji su je nadahnuli. Podjednako uspešno obrađeni su i glavni aspekti ekonomskog razvoja. Značajnu novinu predstavlja poglavlje o društvenom životu u kome autor iznosi neke sasvim nove podatke o položaju žena, obrazovanju, porodičnom i svakodnevnom životu.

Karmen Martin Gajte:

(Salamanka, 1925 – Madrid 2000), bila je španska književnica i pesnikinja, pripadnica pokreta književnika i intelektualaca Generacija '50. Smatra se jednom od najrelevantnijih ličnosti španske književnosti XX veka.
Dobitnica je mnogobrojnih nagrada; pomenućemo najznačajnije Kafe Hihon (1955); Nadal (1957), Anagrama de ensayo (1987), Princ od Asturije (1988); Nagrada Napredne žene (1990); Nacionalna nagrada u oblasti španske književnosti (1994); Zlatna medalja prestižnog Centra lepih umetnosti (1997).

Džeri Bouler:

Džordž Mouz:

Džordž Mouz je profesor na Univerzitetu u Vindzoru, a Džeri Bouler predaje istoriju na Univerzitetu u Manitobi.

Helmut Kenigsberger:

Helmut Kenigsberger je član britanske akademije nauka i dugogodišnji profesor istorije na Kraljevskom koledžu Londonskog univerziteta. 

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-051-7
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 590
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Branislava Radević-Stojiljković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske