Objavljena
EVROPSKI MEDIJI U DIGITALNOM DOBU
Ričard Ruk
Preveo sa engleskog Đorđe Trajković

Razumevanje današnje medijske scene zahteva poznavanje kako evropskog, tako i globalnog konteksta. Međunarodna pravila i propisi menjaju naše gledanje na medije, kao i način njihovog delanja.

Ričard Ruk

Knjižarska cena 1980 RSD
Cena 1584 RSD

Tagovi:

Knjiga Evropski mediji u digitalnom dobu uvodi nas u najznačajnije rasprave, dešavanja i probleme koji oblikuju današnje medije. Autor daje detaljnu analizu masovnih i digitalnih medija, interneta i nove medijske politike uzimajući u obzir zakonodavne, komercijalne, političke i tehnološke aspekte problema. Primenjujući opširan i složen, ali ujedno i veoma precizan pristup Ričard Ruk je napisao knjigu koja doprinosi boljem sagledavanju evropskih medija u globalnim okvirima. Čitalac je podstaknut da razmišlja o statistici i da je povezuje sa ekonomikom, da analizira propise i usklađuje teorije medija s teorijama o evropskim integracijama. Knjiga takođe sadrži primere iz prakse, ilustracije, rezimea, kritička razmišljanja i smernice za korišćenje dodatne literature.

Predgovor, uvod i način korišćenja ove knjige

I EU i mediji – medijska politika EU i globalizacija

II EU mediji u svetlu statističkih podataka

III Razumevanje medija EU kroz ekonomiju

IV Medijska politika, propisi i zakonodavstvo u EU

V Teorija medija u evropskom kontekstu

VI Proces proizvodnje u štamparstvu i izdavaštvu EU

VII Distribucija štampanih i objavljenih materijala

VIII Korišćenje štampanih i objavljenih materijala

XI Audio-vizuelna sredstva u EU: proizvodnja i planiranje

X Audio-vizuelna distribuciona mreža u EU

XI Korišćenje audio-vizuelnih materijala u EU: trendovi

Indeks

Ričard Ruk:

Diplomirao je na Kenterberijskom univerzitetu u Kentu gde je, nakon četvorogodišnjih istraživanja, odbranio doktorat iz oblasti društvenih nauka. Viši je predavač društvenih i političkih studija na Univerzitetu South Bank u Londonu. Gostujući je predavač na Univerzitetu u Liježu u Belgiji i u Školi za menadžment u Remsu u Francuskoj. Obavlja konsultantske poslove u vezi s javnim uslugama za britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova. U oblast njegovog interesovanja spadaju analiza politike u okviru EU i na nacionalnom nivou; odnos između privatnog i javnog sektora; mediji, komunikacija i društvo; bezbednost i politika u EU.

Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-86-7102-407-5
Težina knjige: 798.00
Dimenzije knjige: 24 x 16
Broj strana: 513
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske