Rasprodato
FARIDA
Naim Katan
Preveo sa francuskog Ljiljana Matić

Roman Farida priča je o ljubavi i prijateljstvu u Iraku 1936. godine, dok se nad svetom nadvija senka rata. Prezirana zato što je Jevrejka, ignorisana jer je žena, glavna junakinja Farida bori se za svoj život i slobodu u jednom uzdrmanom i arhaičnom društvu. 

RASPRODATO

Tagovi:

Roman Farida priča je o ljubavi i prijateljstvu koja se odvija u Iraku 1936. godine, dok se nad svetom nadvija senka rata. Prezirana zato što je Jevrejka, ignorisana jer je žena, glavna junakinja Farida bori se za svoj život i slobodu u jednom uzdrmanom i arhaičnom društvu. Okosnicu priče predstavlja ubistvo koje stvara pometnju u jevrejskoj zajednici u Bagdadu. Okrivljen je i uhapšen Salim Abdula, partner i najbolji prijatelj ubijenog. Da li će Farida, žena koju voli, omiljena pevačica i ljubavnica najmoćnijeg čoveka u Bagdadu, uspeti da ga spase?

Naim Katan:

Romanopisac, esejista i književni kritičar Naim Katan rođen je 1928. godine u Bagdadu. Diplomirao je pravne nauke na univerzitetu u Bagdadu i studirao književnost na Sorboni kao stipendista francuske vlade. Od 1954. godine živi u Kanadi i aktivno učestvuje u kulturnom životu. Autor je preko trideset književnih dela među kojima se ističu romani Sreća prolaznika i Farida. Nosilac je brojnih priznanja i književnih nagrada.

Godina izdanja: 2003
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 195
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ljiljana Matić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske