Rasprodato
FILMSKI ŽANROVI
Rafaela Moan
Preveo sa francuskog Aleksandar Luj Todorović
RASPRODATO

Tagovi:  filmfilmska umetnost

U knjizi je obrazložen razvoj pojma i poimanja žanra od početaka filmske industrije do danas. Autorka ukazuje na različite teorije, ali i različite pristupe i upotrebe ovog pojma. Njeno razmatranje pokriva široki dijapazon od teorija ruskih formalista, Cvetana Todorova, Žerara Ženeta i drugih autora koji su se bavili teorijom književnih, filmskih i televizijskih žanrova, do pragmatičnih pristupa koje nalazimo u časopisima i dnevnim novinama, ili pak u sistemima razvrstavanja knjiga o filmu u bibliotekama.

Rafaela Moan:

Rafaela Moan predavač je na Univerzitetu Pariz X Nanter. Pored Filmskih žanrova objavila je sledeće naslove: Ręves: cinéma/théâtre (2001), i France/Holivud: échanges cinématographiques et identités nationales (2002).

Godina izdanja: 2006
ISBN: 86-7102-233-1
Težina knjige: 300.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 231
Povez: tvrdi povez s omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Aleksandar Luj Todorović:

Kao inženjer elektrotehnike, proveo je preko četrdeset godina u različitim oblastima radija i televizije. Tokom devedesetih godina prošlog veka bio je direktor i dekan Međunarodne akademije za radio i televiziju u Montreu, Švajcarska. Predaje na redovnim i doktorskim studijama na univerzitetima u Podgorici, na Cetinju i u Beogradu.

Autor je i koautor većeg broja knjiga i članaka iz oblasti elektronskih medija. Knjiga Umetnost i tehnologije komunikacija objavljena je 2009. godine u ediciji Multimedia. Među priznanjima koje je dobio za svoj rad ističu se zvanje doživotnog istaknutog člana SMPTE-a (Society of Motion Picture and Televizion Engineers), nagrada IBC-a (International Broadcasting Convention) i Velika diploma Zlatnog bora za režiju turističkog filma.

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske