Rasprodato
FOTOGRAFIJA
Prevele sa engleskog Katarina Radović, Paula Miklošević Muhr
Priredila Liz Vels
RASPRODATO

Tagovi:  umetnostvizuelnafotografija

Knjiga je odgovor na potrebu za kvalitetnim i pristupačnim uvodom u teoriju fotografije, koja će sadržati i kritički pristup debatama o prirodi fotografije. Bazirano na ozbiljnom istraživanju, brojnim izvorima i osvrtima na različite aspekte fotografske prakse, delo predstavlja neophodnu literaturu za sve one koji se ovom vrstom umetnosti profesionalno bave. Fotografija je pažljivo konstruisana, dopunjena brojnim primerima, opskrbljena rečnikom ključnih termina, obimnom bibliografijom i ilustracijama, kao i svojevrsnim putokazom kroz informacije o izvorima. Budući da je odlikuje jezička i stilska pristupačnost, ona je isto tako zahvalno štivo za sve ljubitelje i poštovaoce ove oblasti. Pojedina poglavlja izmenjenog i dopunjenog izdanja, koje je sada dostupno i na srpskom jeziku, fokusirana su na poseban žanr ili praktičnu delatnost, a novinu predstavlja poglavlje o telu. Namera priređivača je da studentima fotografije, grafike, likovnih umetnosti, istorije umetnosti i dizajna, novinarstva, medija, komunikacija i drugih studija iz kulture obezbedi relevantnu i zanimljivu lektiru. 

Godina izdanja: 2006
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 553
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Liz Vels:

Liz Vels redovni je profesor medijske umetnosti na Fakultetu umetnosti, arhitekture i humanističkih nauka Univerziteta u Plimutu. Priređivač je zbornika tekstova o fotografiji Photography Reader (2003). Bila je jedan od kustosa izložbe Shifting Horizons: Women’s Landscape Photography Now (2000) i urednik istoimene prateće publikacije.

Katarina Radović:

Paula Miklošević Muhr:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske