Rasprodato
GVADALKIVIR
Huan Eslava Galan
Prevela sa španskog Jelena Rajić
RASPRODATO

Tagovi:  romanšpanija

Zaplet romana Gvadalkivir odvija se u Španiji trinaestog veka, egzotičnim predelima Maroka i Sahare. Roman istovremeno predstavlja ljubavnu priču i romansiranu hroniku kastiljanskih napada na dolinu Gvadalkivira. Sve događaje autor prikazuje sa izuzetnom istorijskom i ambijentalnom verodostojnošću i kroz veoma uzbudljiv zaplet, tako da ova povest u pojedinim delovima prerasta u autentičan triler roman.

Huan Eslava Galan:

Huan Eslava Galan pohađao je studije engleskog jezika i književnosti na univerzitetima u Španiji i Velikoj Britaniji, a 1983. godine odbranio je doktorsku disertaciju iz srednjovekovne istorije. Kao istoričar, esejista i prevodilac objavljivao je radove u različitim stručnim časopisima. Najpoznatija njegova dela su: Legenda o gušteru Malene i mitovi o zmaju, Zamkovi i kule Haenskog kraljevstva, Zagonetka Solomonovog stola i roman U potrazi za jednorogom, za koji je dobio Nagradu Planete 1987. godine. Osim pomenutih napisao je istorijske romane Ja, Hanibal, Rim imperatora i Gvadalkivir.

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-049-5
Težina knjige: 348.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 279
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Jelena Rajić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske