Rasprodato
HALABUKA U VOĆNJAKU GUAVA
Kiran Desai
Prevela sa engleskog Nadežda Obradović
RASPRODATO

Tagovi:  romanindija
Halabuka u voćnjaku guava je prvi roman mlade književnice koji odlikuje veoma neobičan zaplet. Uspavani gradić Šakot iznenada oživljava kada se njegov žitelj Sampat Čavla penje na drvo guave rešen da tamo nastavi život. Okolina ga zbog toga, sasvim neočekivano, prihvata kao mudraca i voćnjak guava tako postaje epicentar svih dešavanja.

Roman je naišao na veoma lep prijem kod kritičara i čitalaca. O tome svedoči činjenica da je knjiga prevedena i objavljena u osamnaest zemalja.

Kiran Desai:

Indijska spisateljica Kiran Desai, kći poznate književnice Anite Desai, rođena je 1971. godine. Obrazovala se u Indiji, Engleskoj i Americi. Na uglednom Kolumbija univerzitetu u Njujorku dobila je stipendiju Vulrič. Objavljuje u časopisu Njujorker, a jedna njena priča je uvrštena u antologiju Pedeset godina indijske književnosti koju je priredio Salman Rušdi.

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-033-9
Težina knjige: 285.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 202
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Nadežda Obradović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske