Rasprodato
INFORMACIONE MAGISTRALE
Antoan Iris
Prevela sa francuskog Vesna Injac-Malbaša

Nov i aktuelan karakter informacionih magistrala, čija izgradnja tek što je počela u najrazvijenijim zemljama sveta, nameće i pitanje o njihovoj budućnosti. Prema rečima autora knjige: „Pošto pobrojimo premise tih magistrala, pokušaćemo čitaocu da damo neke od ključeva koji će mu pružiti ako ne mogućnost da predvidi budućnost, onda bar sredstvo za identifikaciju scenarija razvoja i za procenu njihove verovatnosti u određenim datim okolnostima.”

RASPRODATO

Tagovi:

Vrlo mali broj dela pruža celovit pregled o temi informacionih magistrala. Ova knjiga upravo i jeste pokušaj da se popuni ta praznina. Delo Antoana Irisa pruža celovitu sliku o mnogobrojnim aspektima ove teme. U njoj se otkriva na koji način informacione magistrale postaju sastavni deo širokih društvenih promena, i kako one utiču na prelaz od industrijskog ka informatičkom društvu. Knjiga opisuje osnove tog novog informatičkog društva koje se izgrađuje zajedničkim delovanjem novih ekonomskih snaga i informatičkih industrija. Da bi se bolje rasvetlila sveukupnost ulaganja, vezanih za prelazak na to novo društvo, čitalac će po tome da otkrije niz različitih tehnologija koje tom prelasku služe kao podrška. Isto tako, ova knjiga pomaže čitaocu u razjašnjavanju svega onoga što se podrazumeva pod izrazom informacione magistrale. Taj izraz ubrzano obilazi celu planetu i označava ili činjeničnu stvarnost ili projekte, ponekad veoma različite.

 

Antoan Iris:

Inženjer, profesor na Univerzitetu Harvard (SAD) i ugledni istraživač u oblasti savremenih oblika komunikacije.

Godina izdanja: 1998
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 22 X 13
Broj strana: 180
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Vesna Injac-Malbaša:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske