Rasprodato
ISTORIJA EVROPSKE IDEJE
Volfgang Šmale
Preveo sa nemačkog Života Filipović

Istorija evropske ideje je pregledan i informativan prikaz rađanja i razvoja ideje o Evropi kao geografskoj, političkoj, ekonomskoj i kulturnoj celini. 

RASPRODATO

Tagovi:

Istorija evropske ideje je delo širokog zamaha, ujedno pregledan i informativan prikaz rađanja i razvoja ideje o Evropi kao geografskoj, političkoj, ekonomskoj i kulturnoj celini. U prvom delu knjige autor se bavi različitim aspektima nastanka evropske ideje, posmatrane sinhrono i dijahrono tokom istorije evropskog kontinenta, a nakon toga detaljno opisuje Evropu kao kulturni sistem.

Politička, ekonomska i kulturna integracija posle Drugog svetskog rata, tačnije od 1950. godine, osnovna je tema kojoj je posvećen drugi deo knjige. Na kraju, Šmale ne izostavlja ni savremene probleme sa kojima se suočava nova i ujedinjena Evropa, što delo čini zanimljivim svim ljubiteljima novije istorije.

Volfgang Šmale:


Profesor je savremene istorije na univerzitetu u Beču. Bavi se istraživanjem ljudskih prava i studijama kulture. Neka od njegovih najznačajnijih dela su: E-Learning Geschichte, Bauerlicher Widerstand, Gerichte und Rechtsentwicklung in Frankreich. Clio je na srpskom jeziku objavio njegove knjige Istorija evropske ideje (2003) i Istorija muškosti (2011).

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-090-8
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 349
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Života Filipović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske