Objavljena
ISTORIJA - Leksikon pojmova
Prevela sa nemačkog Ranka Gašić
Priredio Rihard van Dilmen

Knjiga nas informiše o metodama i disciplinama, o osnovnim pojmovima istorijske nauke, kao i o istorijskim epohama. Svaki pojedinačni prilog nudi ne samo sakupljene informacije već odražava i aktuelne rasprave u ovoj nauci, koje se vode s veoma različitih pozicija i interesa i iz kojih se, iznad svega, jasno vidi da ne postoji opšteprihvaćena slika o istoriji.

Knjižarska cena 2530 RSD
Cena 2024 RSD

Tagovi:  istorija

Obrazac istorijske nauke je u prethodnim decenijama značajno izmenjen. Postavljanje novih pitanja dovelo je do novih vrednovanja, nove metode i teorije proširile su i izmenile shvatanje problema, a nove discipline i forme izlaganja naišle su na otvorenu i kritički nastrojenu publiku. Zato je cilj ovog izdanja da pruži uvid u sadašnje stanje istraživanja u istorijskoj nauci.

 

Godina izdanja: 2010
ISBN: 978-86-7102-321-4
Težina knjige: 947.00
Dimenzije knjige: 16 x 24
Broj strana: 538
Povez: Tvrdi povez s omotnicom
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Svetlana Volic
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Rihard van Dilmen:

Profesor Istorije novog veka na Univerzitetu u Sarbrikenu, profesor istraživač u Vitenu, gostujući profesor u Pragu, u javnosti je naročito prisutan svojim radovima iz oblasti kulturne istorije i istorije svakodnevnog života. U izdanju „Fischer Taschenbuch“ objavio je: Entstehung des fruehneuzeitlichen Europa 1550–1648 (Nastanak novovekovne Evrope 1550–1648 – 24. tom Fišerove Istorije sveta) i Entdecknung des Individuums 1500–1800  (Otkriće pojedinca 1500–1800).

Ranka Gašić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske