Objavljena
ISTORIJA NOVINARSTVA
Đovani Gocini
Prevela sa italijanskog Mila Samardžić
Knjižarska cena 1430 RSD
Cena 1144 RSD

Tagovi:  novinarstvo

Istorija novinarstva je istorija onih koji su svoj život posvetili jednom novom zanatu, učinili ga nezavisnim od ostalih profesija i stvorili od njega društvenu moć. Upravo ta moć sistema informisanja predmet je neprestane rasprave koja je, u zavisnosti od okolnosti, uzdiže ili demonizuje. Ova knjiga pruža složenu sliku štampe koja je istovremeno sloboda i pravo, kulturna industrija i privatni monopol, instrument moći. U njoj se prati istorijski razvoj novinarstva – od prvih listova kineskih careva do Interneta – kako bi se istakle sličnosti i razlike, uzori i imitacije, preteče i zakasnele pojave.

Đovani Gocini:

Predaje savremenu istoriju na Univerzitetu u Firenci i istoriju novinarstva na Univerzitetu u Sijeni. Autor je brojnih radova iz oblasti istorije Firence XIX veka i novije italijanske istorije.

Godina izdanja: 2001
ISBN: 86-7102-016-9
Težina knjige: 519.00
Dimenzije knjige: 22 x 13
Broj strana: 452
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Mila Samardžić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske