Rasprodato
ISTORIJA SREDNJEG VEKA
Sidni Peinter
Preveli sa engleskog Čedomir Antić, Nebojša Porčić

Istorija srednjeg veka je živo napisano i dopadljivo istorijsko štivo, ali istovremeno i valjan udžbenik u oblasti političke i ekonomske istorije, istorije Crkve i feudalnih monarhija, ali i umetnosti, kojoj je posvećeno najobimnije poglavlje u knjizi. 

RASPRODATO

Tagovi:

Istorija srednjeg veka je živo napisano i dopadljivo istorijsko štivo, ali istovremeno i valjan udžbenik. Peinter svoje istraživanje vodi na planu političke i ekonomske istorije, zatim istorije Crkve i istorije feudalnih monarhija i, konačno, na planu umetnosti, kojoj je posvećeno najobimnije poglavlje u knjizi. On u svom delu ne iznosi samo činjenice, već čitaocu nudi niz upečatljivih prizora iz svakodnevnog života u tom periodu. Naposletku, Peinter je talentovan pisac i kada raspravlja o prirodi uzdržljivosti Karla Velikog i kada zbunjenog čitaoca uverava kako je u srednjem veku život kmeta bio komforniji od položaja feudalca, ili kada šaljivo poredi srednjovekovne inkvizitore sa današnjim lekarima.

Sidni Peinter:

Sidni Peinter je dugogodišnji profesor na Univerzitetu Džon Hopkins u Baltimoru. U središtu njegovih naučnih istraživanja nalazi se Engleska u XII i XIII veku. Miljenik je studenata, ali i šire čitalačke publike, zbog duhovitih opaski u svojim delima.

Godina izdanja: 1997
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 598
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Čedomir Antić:

Nebojša Porčić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske