Rasprodato
ISTORIJA SREDNJOVEKOVNE CRKVE
Džozef Linč
Preveli sa engleskog Dragić Živojinović, Branislav Tančić

Autor prati razvoj hrišćanstva i Crkve u periodu od propasti Rimskog carstva pa sve do početaka reformacije u Evropi. 

RASPRODATO

Tagovi:

Istorija srednjovekovne crkve Džozefa Linča pruža, u okvirima jednog toma, pogled na istoriju Zapadne crkve i sažima naučne rezultate niza zanimljivih istorijskih i teoloških istraživanja.

Autor prati razvoj hrišćanstva i Crkve u periodu od propasti Rimskog carstva pa sve do početaka reformacije u Evropi. Akcenat u ovom istraživanju stavljen je na promene i razvojne procese jer, suprotno nekim zabludama našeg doba, srednjovekovno društvo nije bilo statično. Odista, u periodu od hiljadu godina, koliko pokriva Linčova sinteza, mi pratimo društvo evropskog srednjeg veka koje se od primitivnih korena preobražava u dinamičnu kulturu. Zapadna crkva evoluirala je zajedno sa drugim društvenim strukturama, ponekad im se suprotstavljajući, ponekad usvajajući njegove različite vrednosti.

Srpsko izdanje knjige prati informativan rečnik manje jasnih pojmova, koji pomaže boljem razumevanju niza važnih pojava i procesa. U rečnik su uključene i neke odrednice koje se odnose na Istočnu crkvu, tako da će se čitalac lakše snaći u ovoj složenoj materiji.

Džozef Linč:

Profesor na Univerzitetu u Ohaju, Džozef Linč, podjednako je uvažen i kao predavač i kao naučnik. Njegovo polje interesovanja je društvena istorija srednjeg veka, posebno istorija religije. Autor je brojnih dela među kojima se izdvaja knjiga Godparents and Kinship in Early Medieval Europe.

Godina izdanja: 1999
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 564
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Dragić Živojinović:

Branislav Tančić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske