Objavljena
ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO
Hjugo de Berg
Preveli sa engleskog Jelena Petrović, Lazar Pašćanović, Đorđe Trajković
Knjižarska cena 1870 RSD
Cena 1496 RSD

Tagovi:  novinarstvo

U novijoj istoriji istraživačko novinarstvo često je doprinosilo obaranju vlada, hapšenju političara, donošenju zakona, razotkrivanju grešaka u radu pravosuđa... I dok su rezultati istraživačkog novinarstva opšteprihvaćeni, objašnjenja teorije i prakse su veoma različita. Ova knjiga britanskiha autora, predavača na Notingem Trent univerzitetu, kritički je uvod u tradiciju i praksu istraživačkog novinarstva. Počinjući sa istorijskim pregledom, autori objašnjavaju kako treba razumeti istraživačko novinarstvo u okviru masovnih medija, kakav je njegov odnos prema pravnom sistemu, zatim kakva je uloga etike u istraživanju kao i uticaj novih tehnologija i interneta na novinarsku praksu. Kombinujući analize primera istraživačkog novinarstva u nacionalnoj i lokalnoj štampi, radiju i televiziji i intervjue koje su napravili sa novinarima, urednicima i producentima, autori se zalažu za praksu istraživanja i obelodanjivanja činjenica i razmatraju budućnost ovog vida novinarstva.

Hjugo de Berg:

Viši je predavač na Odeljenju za medije i komunikacije, na koledžu Goldsmit pri Londonskom univerzitetu. Sarađuje u dokumentarnim programima na televizijama STV, BBC i C4. Neko vreme je bio viši predavač na univerzitetu Notingem Trent gde je rukovodio projektom o medijima u Kini.

Godina izdanja: 2007
ISBN: 86-7102-263-7
Težina knjige: 581.00
Dimenzije knjige: 22 x 13
Broj strana: 528
Povez: broširani povez
Pismo: latinica
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Jelena Petrović:

Lazar Pašćanović:

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske