Rasprodato
ITALIJA U PETNAESTOM VEKU
Alberto Tenenti
Prevela sa italijanskog Dragana Radosavljević
RASPRODATO

Tagovi:  italijaistorija

Obimom nevelika, ali znalački napisana knjiga Italija u petnaestom veku podeljena je na tri dela. Prvi je posvećen razvoju gradova. Italija je bila najurbanija zemlja srednjovekovne Evrope, a u XV veku gradovi su se više gradili i širili nego ranije. Drugi deo knjige posvećen je ekonomskim aktivnostima. Posebnu pažnju autor je posvetio razvoju sistema osiguranja koji se u to vreme naglo razvio. Svakodnevni život obrađen je u trećem delu knjige, uz konstataciju da se on umnogome razlikovao od današnjeg i da je najviše bio uslovljen religioznim elementima. U svom proučavanju istorije autor se osvrnuo na prethodno i potonje vreme, kao i na zemlje susede. Analizirao je i istoriju Balkana, ističući značaj koji je imala trgovina između ove dve oblasti.

Alberto Tenenti:

Alberto Tenenti godinama je bio direktor Visoke škole socioloških nauka u Parizu. Objavio je više knjiga, među kojima se naročito ističu: Temps et “ventura” a la Renaissance i Histoire economique du monde mediterraneen. Sve su one više puta objavljivane, kao i sinteza Italija upetnaestom veku – Privreda i društvo.

Godina izdanja: 2001
ISBN: 86-7102-018-5
Težina knjige: 247.00
Dimenzije knjige: 21 x 14,5
Broj strana: 135
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Datum: 11.07.2017.
wh0cd392580 <a href=http://benicar365.us.com/>Purchase Benicar</a>

Dragana Radosavljević:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske