Objavljena
IZUČAVANJE ISTORIJE
Donald Makrejld, Džeremi Blek
Preveo sa engleskog Đorđe Trajković
Priredila Ana Stolić
Knjižarska cena 1540 RSD
Cena 1232 RSD

Tagovi:  istorijaobrazovanjeučenjedidaktaizučavanje

Dvojica istoričara, predavača i istraživača odgovaraju na pitanje o složenosti uzbudljive naučne discipline kakva je istorija. Knjiga sadrži suštinske informacije neophodne za razumevanje istorijske nauke, ali i praktična uputstva za njeno pisanje. Autori nude okvirnu sliku istorije i govore o različitim pristupima u proučavanju i načinima na koji se menjala. Potom razmatraju izvore i metode kao i različite teorijske koncepcije koje istoričari koriste i primenjuju na dokumente i dokaze. Posebna pažnja posvećena je praktičnim savetima: načinu beleženja i organizovanju učenja, uputstvima o pisanju eseja, pristupu raspravama i polaganju ispita... Istovremeno vodič za aktuelne stavove o istoriji i praktičan udžbenik koji obogaćuje znanje istoričara.  

Donald Makrejld:

Predavač na Univerzitetu u Sanderlendu (Velika Britanija). 

Džeremi Blek:

Predavač na Univerzitetu u Daramu. Školovao se na Kvins koledžu (Kembridž), Sent Džons koledžu (Oksford) i Merton koledžu (Oksford).

Godina izdanja: 2007
ISBN: 978-86-7102-256-9
Težina knjige: 451.00
Dimenzije knjige: 21x14,5
Broj strana: 308
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic
Datum: 02.07.2017.
wh0cd12991 <a href=http://prednisolone.us.org/>Buy Prednisolone Online</a>

Ana Stolić:

Dr Ana Stolić naučni je saradnik Istorijskog instituta SANU. Bavi se istraživanjem društvene istorije srpskog naroda u 19. veku i istorijom rodnih odnosa. Objavila je veliki broj naučnih radova među kojima se ističu monografije Kraljica Draga: biografija(2000) i Đorđe Simić: poslednji srpski diplomata 19. veka (2003).

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske