Izjava o privatnosti i sigurnosti

Intelektualna svojina

Sadržaji i izdanja prikazana na ovom sajtu su vlasništvo Clio d.o.o. i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na internet stranici www.clio.rs smatrate da je Vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine.

Zaštita ličnih podataka

Vaši lični podaci, koje dobrovoljno dajete kada se odlučite za kupovinu, čuvaju se u bazi kupaca. Vaše lične podatke sakupljamo i koristimo u svrhu obrade porudžbina, slanja štampanih izdanja, odobrenja za pristup i preuzimanje elektronskih sadržaja i za unapređenje odnosa sa kupcima. Kupac je saglasan da mu se Clio.rs može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektronskom poštom, te mu na kućnu i email adresu dostavljati materijal kojim će ga obaveštavati o pogodnostima i novostima u svojoj ponudi.

Garantujemo Vam da Vaša email adresa i ostali podaci neće biti dostupni trećim pravnim i fizičkim licima bez Vašeg pristanka. Clio.rs ne odgovara za slučajnu grešku ili grešku usled više sile i drugih objektivnih okolnosti kojim se uzrokuje slučajno kršenje zaštite Vaših podataka, ali garantuje da će greška biti otklonjena, ukoliko je to moguce.

Lični podaci o korisniku su na zahtev dostupni i samom korisniku u svrhu provere tačnosti istih. Clio d.o.o. će prikupljati,obrađivati i čuvati lične podatke tokom vremenskog perioda neophodnog za pružanje usluga nakon čega ce takvi podaci biti uništeni. Clio d.o.o. ce čuvati ove podatke u tajnosti i upotrebljavaće ih samo za sopstvene razumne potrebe, za zakonski dopuštene potrebe i razumne potrebe svojih poslovnih partnera (dobavljac, kurirska skužba, banka itd.) koji za Clio d.o.o. obavljaju određene poslove i koji sa Clio d.o.o. imaju potpisan ugovor o poverljivosti podataka.

Internet prodavnica clio.rs koristi tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka tj. kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka.

Registracijom/otvaranjem korisničkog naloga na internet stranici www.clio.rs smatra se da je korisnik ponuđene uslove o poverljivosti podataka i uslove korišćenja u celosti pročitao, razumeo i prihvatio.

Da biste se registrovali na Clio.rs Internet knjižari, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost podataka unešenih prilikom registracije.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom registracije/kreiranja korisničkog naloga potrebno je da odaberete lozinku koju morate zadržati samo za sebe i koju nećete deliti sa drugim osobama. Korišcenjem Internet knjižare clio.rs, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinke koje ste dobili od nas prilikom registracije na sajt. Upotrebom Internet knjižare clio.rs, odgovorni ste (materijalno i pravno) za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa Vašom lozinkom, za sva dela i narudžbine koje su učinjene pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još neko zna Vašu lozinku, dužni ste da nas obavestite o tome pozivajući naš kontakt centar na telefonski broj 011- 2624-334 svakim radnim danom od 9 do 17 casova ili slanjem emaila na forum @clio.rs. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u mogucnost postojanja sigurnosnih propusta, nedopuštenog korišćenja usluga ili kršenja uslova i pravila poslovanja, clio.rs Internet knjižara zadržava pravo da od Vas traži da promenite lozinku ili da trenutno ukine korisnički nalog bez prethodne najave.

Takođe Internet knjižara clio.rs nikada svesno ili namerno neće sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina.

Polisa zaštite privatnosti

Clio.rs se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija u skladu sa postojećim Zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na web stranicama www.clio.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Clio.d.o.o. ili u njegovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišcenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. Svi podaci o korisnicima i kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet stranice www.clio.rs kao i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti po zakonu Republike Srbije. Navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka i privatnosti odnose se isključivo na početnu web stranicu Internet knjižare clio.rs kao i na sve stranice unutar clio.rs domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na clio.rs domenu.

Lične podatke prikupljamo isključivo za potrebe poslovanja, logistike, statistike i vlastite marketinške potrebe u želji da unapredimo korisnički servis i naše poslovanje koje bi bilo usmereno na programe koji Vas najviše interesuju. Podaci koje učinite dostupnim omogucavaju Vam učešce u specijalnim ponudama i promocijama, kao i drugim akcijama i novostima koje bi bile u skladu sa Vašim interesovanjima.

U skladu sa ovim načelima Clio d.o.o.:

Dostavlja obaveštenja korisnicima

Povremeno se obavljaju određene marketinške aktivnosti koje su u funkciji poboljšanja poslovanja i veceg zadovoljstva kupaca. Neke od njih su: oglasi, lifleti, newsletteri, poštanska pisma, katalozi, telefonski pozivi.

Ograničava dostupnost ličnih informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja clio.rs servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije.To se može desiti u sledećim slučajevima:

 • prilikom online registracije korisničkog naloga
 • pri kupovini proizvoda
 • korišćenjem nekog servisa ili usluge
 • pri dostavi
 • učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima
 • uspostavljanjem kontakta preko web stranice
 • učestvovanjem u drugim aktivnostima
 • pristupanjem članskom klubu

Prikupljaju se samo lični podaci neophodni za poslovanje i informisanje korisnika u cilju pružanja kvalitetne usluge i to su:

 • Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i email adresa, broj telefona)
 • Informacije za naplatu i isporuku (broj kreditne kartice, adresa za isporuku)
 • Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima…)

Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije clio.rs će koristiti radi kupoprodaje proizvoda, u procesu naručivanja radi provere ispravnosti narudžbine, obavljanja delatnosti i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih dostaviti trećim licima ili ih koristiti u druge svrhe, niti će se zloupotrebljavati, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza.

Prikupljene informacije se koriste u sledecim slučajevima:

 • popunjavanje formi u zahtevima za informacijama
 • organizacija i administracija članskog kluba
 • obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
 • organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja
 • ponuda novih proizvoda i servisa
 • poboljšanje efektivnosti naše web stranice, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
 • sprovođenje istraživanja i analiza
 • slanje informacija u marketinške svrhe
 • obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) clio.rs ima pravo da koristi isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Clio.rs ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe i mogućnost ne prihvatanja/ prestanka marketinških aktivnosti

Clio.rs informiše kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka te im redovno daje mogućnost izbora upotrebe, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. U svakom trenutku postoji opcija ne prihvatanja buducih marketinških obaveštenja.

Sprovodimo marketinška istraživanja kako bismo dodatno unapredili naše proizvode i usluge. Veoma cenimo vaš doprinos navedenim istraživanjima, putem pitanja, komentara, prigovora i pohvala. Molimo vas da kontaktirate Clio d.o.o. kontakt centar na telefon 011-2624-334 svakim radnim danom od 9 do 17 casova ili pošaljete e-poštu na forum@clio.rs ili nam pišite na adresu firme Clio d.o.o.

Bitno je znati da slanje privatnih poruka elektronskom poštom može biti nesigurno i podložno neovlašcenom pristupu trećih lica ili greškama u slanju. Poruke primljene elektronskom poštom se neće smatrati poverljivim tako da Clio d.o.o. ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reprodukuje, upotrebi, raspolaže i distribuira trećim licima bez ograničenja. Slobodni smo da upotrebimo ideje, nacrte, stručna znanja ili tehnike sadržane u takvim porukama za bilo koju svrhu, uključujući razvoj, proizvodnju ili marketing proizvoda sadržanih u takvim porukama.

Korišcenje Internet kolacica (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Clio d.o.o. s vremena na vreme prikuplja podatke koji nisu lične prirode (tip vašeg Internet čitaca tj. browsera, ime vašeg Internet provajdera, adresa (URL) web stranice sa koje ste došli, web stranice koje ste posetili itd.) kako bi poboljšao nivo usluge i kako bi smo razumeli kako posetioci koriste našu web stranicu.

Tu je ukljuceno i korišcenje kolačića (cookies) koji omogucavaju personalizaciju clio.rs Internet prodajnog mesta.

Internet kolačić je mala datoteka koju web stranica ili email poruka šalje Internet čitaču korisnika, koji ga onda može sačuvati na njegovom hard disku. Clio.rs Internet knjižara i email poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogucavaju čuvanje informacija o podešavanjima i sesijama korisnika i dozvoljavaju pristup clio.rs Internet prodajnom mestu bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju korisnik će biti u mogucnosti da gleda clio.rs Internet knjižaru, ali neće moći da kreira korisnički nalog ili da napravi porudžbinu.

Web stranice clio.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost clio.rs. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o posetama clio.rs Internet knjižari i interakciji sa clio.rs oglašavanjima, a sve u cilju merenja efikasnosti oglašavanja i emailova.

Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka

Clio.rs želi da lični podaci kupaca/korisnika budu tačni i kompletni. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost podataka unešenih prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promene podataka koje je kupac uneo prilikom registracije, dužan je da odmah ažurira svoj korisnički profil kako bi obavestio clio.rs o učinjenim promenama. U slučaju promene o kojoj nije obavešten, Clio.d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbine odnosno isporuke proizvoda.

Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti

Za sva pitanja koje se tiču privatnosti i sigurnosti ličnih podataka, ili ukoliko ima saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, svaki kupac može da se obrati Clio d.o.o. na broj telefona 011-2624-334 , email forum@clio.rs ili da pošalje pismo na poštansku adresu Clio d.o.o.

Obezbeđuje sigurnost plaćanja platnim karticama tj. zaštitu podataka u transakciji pri plaćanju platnim karticama

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica Raiffeisen banka, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni niti Clio d.o.o. niti bilo kome drugom, pa samim tim clio.rs neće biti odgovoran za zloupotrebu istih.

Prilikom online kupovine tajnost podataka kupca zašticena je i osigurana upotrebom SSL enkripcije (postupak šifrovanja podataka radi sprecavanja neovlašcenog pristupa prilikom njihovog prenosa) koja omogućuje siguran prenos informacija i onemogućava nedopušten pristup podacima. Navedeni servis i finansijske ustanove razmenjuju podatke upotrebom virtuelne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Brojevi kreditnih kartica ne čuvaju se i nisu dostupni neovlašćenim osobama.


Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske