Rasprodato
JEVREJI - Istorija i religija
Dejvid Dž. Goldberg, Džon D. Rejner
Preveo sa engleskog Đorđe Trajković

Autori ovog dela uspeli su da zadrže naučan i uravnotežen pristup složenom fenomenu istorije Jevreja, od starozavetnih vremena do naših dana. 

RASPRODATO

Tagovi:

Prikaz istorije i religije Jevreja u delu Jevreji – Istorija i religija predstavlja značajan pokušaj da se savremenim čitaocima ponudi upotpunjena i nanovo vrednovana slika judaizma. Reč je o opštem prikazu koji će zainteresovanim laicima ili novim proučavaocima poslužiti kao uvod u ovu oblast. Za razliku od većine knjiga posvećenih ovoj temi, ona nastoji da u jednom tomu pruži hronološki prikaz istorijskih i književnih dešavanja i tematsku analizu jevrejskog verskog učenja i veroispovedne prakse. Autori su uspeli da zadrže naučan i uravnotežen pristup složenom fenomenu istorije Jevreja od starozavetnih vremena do naših dana. Priložena bibliografija preporučuje dodatna štiva iz osnovnih oblasti istorije naroda i religije koja je stara gotovo četiri hiljade godina.

Dejvid Dž. Goldberg:

Dejvid Dž. Goldberg predaje istoriju na londonskom Leo Bek koledžu i redovno objavljuje priloge o pitanjima vezanim za Jevreje i Izrael u listovima The Times, Guardian, Observer i Independent. Autor je knjige To the Promised Land.

Džon D. Rejner:

Džon D. Rejner predaje liturgiju i rabinsku književnost na Leo Bek koledžu. Sa rabinom Bernardom Hukerom napisao je knjigu Judaism for Today.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-085-1
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14,5 x 21
Broj strana: 510
Povez: Tvrdi povez
Pismo: ćirilica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske