Objavljena
KAFKA
Žerar-Žorž Lemer
Preveo sa francuskog Bojan Savić Ostojić

Ne samo da više možemo znati o Kafkinom životu nego je i sam Kafka takoreći živ pred nama, dočaran kakav bi mogao biti.

Knjižarska cena 1320 RSD
Cena 1056 RSD

Tagovi:  biografija

Napisana sa strašću i nesumnjivom upućenošću, ova biografija izvanrednog pisca može biti čitana i kao znalački uvod u Kafkino pisanje. Komponovana i tematski i hronološki, uverljiva, životopisno verodostojna, opisom života, ocrtavanem dilema i oklevanja, ona nam dočarava ne samo portret pisca nego i unutrašnji tlocrt njegovog dela. Uključujući u biografsku građu i elemente monografskog proučavanja, Žerar-Žorž Lemer nam je podario korisnu knjigu. Ne samo da više možemo znati o Kafkinom životu nego je i sam Kafka takoreći živ pred nama, svakako dočaran kakav bi mogao biti. Zbog toga ste, štaviše, ma i da ništa ne znate o Kafki i njegovom književnom delu, kadri da ovu knjigu volite, i volećete je. Podsticaće vas da još više saznate kako o njenom subjektu tako i onome što je sam Kafka pisao.

Jovica Aćin

 

Nebo u uskim ulicama, prikaz knjige Kafka, Sanja Domazet

Žerar-Žorž Lemer:

Pisac, istoričar umetnosti i likovni kritičar, rođen je u Parizu 1948. godine. Posle studija na Institutu za umetnost i arheologiju magistrirao je na katedri za istoriju umetnosti, a kasnije i doktorirao na univerzitetu Pariz I. Višegodišnji je urednik edicije Connections u izdavačkoj kući Flammarion. Objavio je preko četrdeset dela među kojima: Le Salon (1998), Futurisme (1995), Kafka et Kubin (2002), Beat Generation: une anthologie (2004).

Godina izdanja: 2007
ISBN: 978-86-7102-293-4
Težina knjige: 321.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 13,5
Broj strana: 270
Povez: Tvrdi povez
Pismo: Latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volić
Datum: 07.07.2017.

Datum: 05.07.2017.

Datum: 12.05.2016.

Bojan Savić Ostojić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske