Rasprodato
KAKO SE PRAVI MARTINI
Marina Micau
Prevela sa italijanskog Ana Srbinović

Nakon čitanja ovih priča postajemo svesni da nas drugi posmatraju, dok nas oni najbezazleniji razotkrivaju u tuđim očima, te je dovoljno da nam drugi uzvrate isto tako bezazleno – i nesmotreno.

RASPRODATO

Tagovi:

Tematiku ovih pripovedaka najbolje iskazuje Bejtsonova rečenica koju Marina Micau koristi kao moto pripovetke Kao delfini: „Dovoljno je pretpostaviti da su, u određenoj fazi njihove evolucije, ona živa bića koja su imala razvijen mozak bila toliko nesmotrena da se upuste u onu vrstu igre koju nazivamo komunikacijom...“ Nakon čitanja ovih priča postajemo svesni da nas drugi posmatraju, da na nas upiru prstom. U jednom dijalogu nema bezazlenih iskaza. Štaviše, oni najbezazleniji nas razotkrivaju u tuđim očima, dovoljno je da nam drugi uzvrate isto tako bezazleno – i nesmotreno.

Marina Micau:

Marina Micau je rođena u Rimu. Predaje psihologiju na Filološkom i Filozofskom fakuletu u Bolonji. Objavila je brojne eseje i zbirke pripovedaka Kao delfini i Deca ne mogu da lete.

Godina izdanja: 1996
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 236
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ana Srbinović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske