Objavljena
KAMENITI PUT
Ljubica Milićević
Preveo sa francuskog Ljiljana Matić
Knjižarska cena 660 RSD
Cena 528 RSD

Tagovi:  romankanadaSrbija

Posle dvadeset godina glavna junakinja romana Mala vraća se u rodni grad na sahranu svoje majke. Nadajući se da će sresti svog prijatelja iz detinjstva Valentina, odlazi u njegov atelje, ali tamo ne zatiče nikog, samo gomilu uredno složenih predmeta iz njihove mladosti. Dok je preplavljuju uspomene, oko nje se razležu potmuli zvuci rata sa kojim će se neminovno suočiti. Tako u romanu Kameniti put počinje priča u kojoj se smenjuju uspomene i sećanja iz idilične prošlosti sa slikama potresne stvarnosti. Iako se zasniva na izmišljenim likovima i događajima, pripovest Ljubice Milićević duboko je lična i upečatljiva.

Ljubica Milićević:

Pesnikinja i romansijerka Ljubica Milićević rođena je u Zemunu, a bezmalo tri decenije živi i radi u Kvebeku, Kanada. Magistrirala je filozofiju, studirala komparativnu religiju i jezike i bavi se podjednako uspešno pisanjem i slikanjem. Autor je romana Dvanaest dana u godini, Marina i Marina i zbirki pesama Wittgenstein i cvet i Odisej. Godine 1995. dodeljena joj je nagrada za poeziju Jerusalim 3000, a dve godine kasnije i nagrada Izbor izdavača Nacionalne biblioteke u Merilendu, SAD.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-072-X
Težina knjige: 213.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 86
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Ljiljana Matić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske