Rasprodato
KĆI VREMENA
Džozefina Ti
Prevela sa engleskog Ljiljana Mirković

Kći vremena Džozefine Ti inteligentno je priča o inspektoru Skotland Jarda koji će pokušati da razreši misteriju nestanka dvojice prinčeva iz Tauera.

 

RASPRODATO

Tagovi:

Kći vremena Džozefine Ti inteligentno je iskonstruisan roman koji pripada žanru „istorijske kriminalistike“. To je priča o inspektoru Skotland Jarda koji se, da bi prekratio vreme koje provodi prikovan za bolnički krevet, latio slučaja Ričarda III. Uz pomoć prijatelja, poznavaoca istorije, on će pokušati da razreši misteriju nestanka dvojice prinčeva iz Tauera.

Rezultat koji je autorka postigla veoma je zabavan i intrigantan. U ovom romanu podjednako će uživati ljubitelji dobrih detektivskih priča, kao i oni koje zanima ovaj period britanske istorije.

Džozefina Ti:

Autorka knjige Kći vremena, čija je smrt naglo prekinula kratku, ali zapaženu karijeru pisca romana i dramskih tekstova, rođena je kao Elizabet Mekintoš. Svoja dela potpisivala je pseudonimima – Gordon Daviot i Džozefina Ti. Ostaće upamćena po pozorišnim komadima Ričard od Bordoa, Kraljica Škotske, Nasmejane žene i mnogim drugim. Njen prvi detektivski roman, Čovek u redu, napisan je za konkurs i potpisan imenom Gordon Daviot.

Godina izdanja: 2001
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 189
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Ljiljana Mirković:

Diplomirala je svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je završila i postdiplomske studije. Prevodilac je brojnih naslova sa francuskog na srpski jezik, među kojima se izdvajaju: Istorija privatnog života I-V, priredili Žorž Dibi i Filip Arijes (Clio, 2000-2004), Kamelija, Aki Šimazaki (Clio, 2002), Priča Jevrejina lutalice, Žan d’Ormeson (Besjeda, 2004), Amerikanac, Franc-Olivije Žizber (Clio, 2005), Sociologija elita, Žak Koenen-Iter (Clio, 2005), Božid’art, Stevan K. Pavlović (Clio, 2012), Homo economicus, Danijel Koen (Clio, 2014).
Prevodi i sa engleskog jezika.
Živi u Nansiju, Francuska.

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske