Rasprodato
KĆI ŽENINA
Dermot Bolger
Prevela sa engleskog Kseniija Todorović

Roman ogromne ambicije, pokušaj da se kreira istorija naroda za one koji su proterani u podzemni svet.

RASPRODATO

Tagovi:  romanfikcijairskakćikći ženina

U ovom delu žestokog i beskompromisnog talenta Dermot Bolger razgovara sa duhovima skrivenim duboko ispod površine zemlje. Ženina kći je roman ogromne ambicije, pokušaj da se kreira istorija naroda za one koji su proterani u podzemni svet. Rođena u tajnosti, kći provodi svoj život skrivena u sobi, stičući samo površnu sliku o spoljnom svetu uz pomoć noćnih priča svoje majke − o dablinskim fabrikama i plesnim dvoranama šezdesetih, o vremenu kada je porodica tek stigla u novo predgrađe na prikolici rasklimanog kamiona i o incestuoznoj ljubavi koja je dovela do njenog života u tajnosti. Premda to ne zna, njena tajna samo je jedna u nizu tajni sakrivenih u tom mestu. I kako se radnja romana premešta u vremenu, napred i unazad, model prethodnih života polako se otkriva. Ženina kći je možda Bolgerov najbolji roman, a tri žene u romanu su ključ za potisnutu istoriju cele zajednice.

Dermot Bolger:

Rođen je u Dablinu 1959. Čuvenu izdavačku kuću Raven Arts Press koja podržava mlade irske pisce i savremenu književnost, osniva već kao student, 1977, i od tada je jedan od vodećih autora savremene irske književnosti. Za svoj rad je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Od 1992. na mestu je izvršnog urednika New Island Books. Piše drame, romane, poeziju.

Godina izdanja: 2012
Težina knjige: 303.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 232
Povez: Tvrdi povez s omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Svetlana Volic
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Kseniija Todorović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske