Dragi prijatelji,

Pozivamo vas, zajedno sa kolegama iz Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), na prolećno izdanje Festivala knjige na otvorenom Knjiga na Trgu koji će biti održan 11, 12. i 13. juna (petak, subota i nedelja) na Trgu Republike u Beogradu.

Posetioci će moći da vide i uz specijalne festivalske popuste od 30 do 70% kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao i knjige iz različitih žanrova humanistike.

Pored festivalskih popusta, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i izdavači koji učestvuju na festivalu pripremili su pravu festivalsku atmosferu i specijalna iznenađenja za posetioce. Posetioci festivala Knjiga na Trgu imaće priliku da se sretnu i razgovaraju s velikim brojem savremenih pisaca, kao i s gostima iznenađenja.

Na Festivalu knjige na otvorenom Knjiga na Trgu učestvuju sledeći izdavači: Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika, Gradac, Gramatik, Evoluta, Zavet, Zlatno runo, Karpos, Klio, Kokoro, Logos, Makarije, Makondo, Odiseja, Urban Reads, Faktum, Finesa, Heliks, Hera, Štrik i Makart.

Posetioci Knjige na Trgu dobrodošli su u petak 11. juna od 17 časova.

Radno vreme festivala u subotu i nedelju je od 10 do 22 časa.

U prilogu vam dostavljamo cenovnik izdanja koja će biti izložena na festivalu.

Organizacijom Festivala na otvorenom prostoru Trga Republike, obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca.

Manifestacija Knjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima. Knjiga na Trgu je manifestacija koja je namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja. Čitaoci koji posete festival Knjiga na Trgu učestvovaće u otkrivanju izuzetnih naslova.

Prvi festival Knjiga na Trgu koji je UPIS je organizovao krajem oktobra prošle godine na Trgu Republike u Beogradu privukao je izuzetnu pažnju javnosti i smatra se najposećenijim kulturnim događajem u Srbiji u proteklih godinu dana. 


Vezani dokumenti:
Knjiga na Trgu - cenovnik.pdf
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Datum: 29.08.2021.

Datum: 25.07.2021.

Datum: 21.07.2021.

Datum: 08.07.2021.

Datum: 08.07.2021.

Datum: 06.07.2021.

Datum: 26.06.2021.

Datum: 26.06.2021.

Datum: 14.06.2021.

Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske