Objavljena
KOSTI
Čendžerai Hove
Prevela sa engleskog Nadežda Obradović
Knjižarska cena 660 RSD
Cena 528 RSD

Tagovi:  romanafrika

Roman Kosti je potresna pripovest o životima crnačkih radnika na jednoj farmi sredinom proteklog veka. Za razliku od mnogih koji su se mirili sa ropstvom glavna junakinja romana Marita mu se istrajno suprotstavljala. Neumorna u traganju za nestalim sinom, pripadnikom gerile, i uporna u borbi protiv ugnjetavanja, postala je uzor svima koji su je poznavali. Njena tragična priča uverljivo ilustruje kako je preispitivanje vlastitih stavova i spremnost da se oni menjaju vitalni sastojak svake borbe, pa i borbe za slobodu.

Čendžerai Hove:

Jedan od vodećih savremenih pisaca Zimbabvea, Čendžerai Hove, rođen je 1956. godine. Po profesiji učitelj, autor je nekoliko knjiga pesama među kojima se ističu zbirke Ustanite na oružje i Duga u prašini i tri romana: Senke, Preci i Kosti. Roman Kosti doživeo je devet izdanja i preveden je na više svetskih jezika. Za ovo delo Hove je dobio nagradu Noma, najveće afričko književno priznanje.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-073-8
Težina knjige: 200.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 115
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović
Datum: 29.06.2018.

Datum: 26.06.2018.

Nadežda Obradović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske