Rasprodato
KRATKA VLADAVINA PIPINA ČETVRTOG
Džon Stajnbek
Preveo sa engleskog Nikola Radosavljević

Kratka vladavina Pipina četvrtog je plemenita i setna satira o uzaludnosti vrline u politici. 

RASPRODATO

Tagovi:

Kratka vladavina Pipina četvrtog je plemenita i setna satira o uzaludnosti vrline u politici. Stajnbekov Pipin četvrti naš je savremenik, ostrvce ljudske pristojnosti i građanske mudrosti u pomahnitalom svetu, astronom amater, otac nadobudne adolescentkinje i suprug brižne domačice iz dobre građanske kuće. Uz to i direktan potomak Karla Velikog i kralj Francuske. Predmet autorovog podsmeha, međutim, nije monarhija, kako bi se iz navedenog dalo zaključiti. On čak gaji izvesno poštovanje prema toj instituciji. Ono ka čemu je usmerena oštrica njegove satire jeste trivijalizacija velikih načela slobode, jednakosti i bratstva medu ljudima.

Džon Stajnbek:

Džon Stajnbek (1902–1968) američki romansijer i pripovedač, svetsku slavu stekao je romanom Plodovi gneva objavljenim 1939. godine. Veliki uspeh zabeležili su i romani Miševi i ljudi, Crveni poni, Istočno od raja, Mesec izašao, Zima našeg nezadovoljstva. Dobitnik je Pulicerove nagrade i Nobelove nagrade za književnost. Zanimljivo je da su neka dela ovog autora preneta na filmsko platno i tako doživela masovnu popularnost na svetskim meridijanima.

Godina izdanja: 1998
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 12,5
Broj strana: 161
Povez: tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Nikola Radosavljević:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske