Beograd, Galerija ARTGET, 08.05.2008.
U Galeriji ARTGET predstavljena je knjiga KREATIVNE INDUSTRIJE priredio Džon Hartlipreveli s engleskog: Viktorija Krombholc, Danijela Mihić i Tomislav Bukatarević.

Spajajući inovativne eseje iz najrazličitijih disciplina, priređivač Kreativne industrije predočava nam kako se kultura stvara, nudi i širi u tehnološki dobro opremljenom i globalizovanom svetu. Ova knjiga predstavlja prvu sistematičnu analizu svih izazova koje pružaju kreativne industrije u svetu u kom su inovacija i rizik neophodni i za ekonomske i za kulturne poslovne poduhvate, u kom znanje i ideje stvaraju prihode i vode modernizaciji društva, i gde su globalizacija i nove tehnologije deo svakodnevnog života i iskustva. Trideset eseja koje su napisali vodeći svetski stručnjaci obuhvataju nekoliko oblasti, uključujući multimedijske industrije, izdavaštvo, televizijsku produkciju, urbani razvoj i video-igrice. Svih šest odeljaka pripremili su vrhunski stručnjaci što knjigu svrstava u korisnu, privlačnu i misaono stimulativnu kolekciju studija o kreativnoj kulturi.

Grupa studenata sa magistarskih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu u saradnji sa izdavačkom kućom CLIO i Kulturnim centrom Beograda organizovala je promociju knjige Kreativne industrije, promocija je zamišljena kao diskusija na temu kretivnih industrija u Srbiji, sa eminentnim učesnicima.

Učesnici:
Studenti Univerziteta umetnosti
Milena Dragićević-Šešić
Hristina Mikić
Svetlana Jovičić
Žana Poliakov

Vezane knjige:
KREATIVNE INDUSTRIJE
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske