Objavljena
KULTURA SVETA
Džon Boli, Frenk Dž. Lečner
Preveo sa engleskog Goran Erdei
Knjižarska cena 1320 RSD
Cena 1056 RSD

Tagovi:  svetkulturaistorijarazvojkulturasvetski poredakteorija globalizacije

Knjiga istražuje razvoj, sadržaj i uticaj kulture sveta. Kombinacijom dve najistaknutije teorijske perspektive o kulturi sveta – svetskog poretka i teorije globalizacije – ova knjiga prati razvoj kulture sveta od sredine XIX veka do današnjeg dana. Ilustruje ključna pitanja i empirijska istraživanja, govori o dejstvu istorije na razvoj kulture sveta i procenjuje složen uticaj kulture sveta na ljude, organizacije i društva.
Ovo je provokativna, sintetička i dobro utemeljena interpretacija kulture sveta, koja je od suštinske važnosti za svakog studenta i naučnika koji se bavi globalizacijom i svetskim zbivanjima.

Džon Boli:

Profesor sociologije na Univerzitetu Emori. Pored mnoštva radova o globalnoj kulturi i organizacijama, obrazovanju, građanstvu, državnoj moći i vlasti objavio je knjige New Citizens for a New Society (1989) i Constructing World Culture (1999) sa Džordžom M. Tomasom. 

Frenk Dž. Lečner:

Vanredni je profesor sociologije na Univerzitetu Emori (Atlanta, SAD). Objavio je brojne radove o globalnim promenama, fundamentalizmu, sekularizaciji i sociološkoj teoriji.

Godina izdanja: 2006
ISBN: 86-7102-239-0
Težina knjige: 535.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 391
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Goran Erdei:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske