Objavljena
KULTURNA INTELIGENCIJA
Dejvid S. Tomas, Ker Inkson
Prevela sa engleskog Nela Britvić
Knjižarska cena 1430 RSD
Cena 1144 RSD

Tagovi:  kulturakomunikacijadruštvokulturna inteligencijaponašanje

Za život u savremenom, globalnom svetu i multikulturnom okruženju neophodna nam je kulturna inteligencija. Sam pojam koji podrazumeva sposobnost uspešne interakcije u različitin kulturama lako je razumeti, ali su potrebni vreme i napor da se dostigne visok nivo kulturne inteligencije. Polazeći od ovih pretpostavki, Dejvid Tomas i Ker Inkson napisali su knjigu koja predstavlja vodič u sticanju ove dragocene veštine.

U prvom delu knjige izložena je osnovna ideja kulturne inteligencije, njena načela i praksa; objašnjeno je šta su to kulturne razlike i na koji način one oblikuju ponašanje ljudi, a sve u cilju razvijanja naše osetljivosti za ponašanje oblikovano kulturom i veština korisnih u kros-kulturnim situacijama.

U drugom delu autori osnovna načela kulturne inteligencije primenjuju na nekoliko tipičnih problema u interpersonalnim odnosima unutar multikulturalnog konteksta, kao što su teškoće u komunikaciji, pregovaranju, donošenju odlika… Njihova poruka jeste da je razumevanje kulture težak, ali ne i neizvodljiv zadatak, kao i to da možemo uspešno da delujemo u različitim kulturnim okvirima ukoliko naučimo osnovna načela, usvojimo svestan pristup i pokažemo spremnost da delujemo kao osoba prilagodljiva različitim kulturama.

Dejvid S. Tomas:

Profesor Međunarodnog menadžmenta i direktor Centra za globalne strategije radne snage na Simon Fraser Univerzitetu u Kanadi.

Ker Inkson:

Profesor menadžmenta na Univerzitetu Otago, gostujući profesor menadžmenta na Viktorija Univerzitetu u Velingtonu i počasni istraživač na Massey Univerzitetu na Novom Zelandu.

Godina izdanja: 2011
Težina knjige: 457.00
Dimenzije knjige: 22 x 16
Broj strana: 218
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Svetlana Volic
Datum: 20.06.2017.
wh0cd1295880 <a href=http://baclofen24.us.org/>baclofen without prescription</a>
Datum: 09.05.2016.

Nela Britvić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske