Rasprodato
KULTURNI INŽENJERING
Klod Molar
Prevela sa francuskog Vesna Injac-Malbaša

Naš čitalac u ovoj knjizi može naći odgovore na konkretna pitanja kako treba voditi i organizovati kulturnu praksu da bi se ostvarili dugoročni pozitivni efekti na kulturni i umetnički razvoj.

RASPRODATO

Tagovi:

Klod Molar, kao prvi direktor nacionalnog centra za umetnost i kulturu, poznatijeg pod nazivom Bobur, ovu knjigu je napisao nošen iskustvom menadžera institucije koja u sebi sadrži i rezimira osnovne postulate francuske državne kulturne politike, a koja istovremeno nastoji da bude svetski uspešni poslovni organizam. Stoga on naziva menadžere inženjerima kulture želeći da naglasi složenost ove profesije suočene sa izazovima ekonomije, politike, pravnog sistema itd. Od ove profesije on očekuje da bude inventivna, kreativna, poslovna, precizna, da ima sluha za savremene tokove u umetnosti, ali i politička dešavanja i intencije.

Naš čitalac u njoj može naći odgovore na konkretna pitanja kako treba voditi i organizovati kulturnu praksu da bi se ostvarili dugoročni pozitivni efekti na kulturni i umetnički razvoj.

Klod Molar:

Klod Molar je prvi direktor francuskog nacionalnog centra za umetnost i kulturu Žorž Pompidu - Bobur. Danas je uspešan profesor kulturnog inženjeringa u Parizu.

Godina izdanja: 2000
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14 x 20
Broj strana: 158
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Vesna Injac-Malbaša:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske