Rasprodato
KULTURNI TURIZAM
Vesna Đukić Dojčinović
RASPRODATO

Tagovi:  kulturamarketingstrategije za podsticanjeturizampotencijalrazvojna politika

 Inspirisano svetskim iskustvima povezivanja kulturnog i turističkog prostora, kao i velikim međunarodnim projektima Saveta Evrope, delo Kulturni turizam nudi detaljna uputstva o aktiviranju kulturnih potencijala u Srbiji. Autorka nudi odgovore na veliki broj pitanja s kojima se svakodnevno suočavaju kreatori razvojne politike na svim društvenim nivoima i pruža nova znanja iz područja kulturne animacije, marketing menadžmenta i koncepta strateškog planiranja.

U okviru knjige nalazi se i CD Krstac, u produkciji Grupe za scenski dizajn Univerziteta umetnosti u Beogradu, koji prikazuje kreativnu primenu ideja iz ove knjige. Namenjen kulturnim delatnicima, turizmolozima, privrednicima i ekonomistima, Kulturni turizam je pouzdan vodič kroz ideje i tehnike koje naš geografski prostor mogu učiniti značajnim na turističkoj i kulturnoj mapi sveta.
Vidljivo je njeno (autorkino) poznavanje stanja i kretanja kulturnog turizma u svijetu, te poznavanje recentne strane literature koja naglašava promjene u ponašanju postmodernih turista. Ti novi koncepti uključuju „life-seeing“, dakle iskustvo, atmosferu, sudjelovanje u životu lokalnog stanovništva, za razliku od koncepta „sight-seeing“ koji se danas napušta, a koji uključuje puko razgledavanje lokaliteta i njegovih znamenitosti.

Iz recenzije dr Daniele Angeline Jelinčić

"Kulturni turizam, šta je to?
– Najkraće rečeno, kulturni turizam je kretanje turista ka kulturnim aktrakcijama. Istraživanja pokazuju da je sve veći broj turista motivisanih kulturom i njenim vrednostima. Sa stanovišta menadžmenta, kulturni turizam je osmišljeno upravljanje kulturnim resursima tako da se zadovolje potrebe turista, ali i da resursi ostanu očuvani za buduće generacije. Ali, ključno je pitanje ko njima upravlja? Za sada, na globalnom planu nije uspostavljeno neophodno partnerstvo turističkog i kulturnog sektora. Međutim, postoje primeri pojedinačne uspešne saradnje. " (Jelena Nikolić )

Vesna Đukić Dojčinović:

Doktorirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u oblasti organizacije umetničkih delatnosti. Vanredni je profesor predmeta Menadžment u kulturi, Kulturna politika i Kulturni turizam na FDU u Beogradu i Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Uz veliki broj stručnih i naučnih radova, objavila je tri knjige: Seoski turizam u Srbiji (1992), Pravo na razlike selo-grad (1997) i Tranzicione kulturne politike-konfuzije i dileme (2003). 

Godina izdanja: 2005
ISBN: 86-7102-197-1
Težina knjige: 337.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 211
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Datum: 14.05.2017.
wh0cd112429 <a href=http://sildenafilcitrate2017.com/>sildenafil online</a>
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske