Rasprodato
KUTURA - menadžment, animacija, marketing (V, izmenjeno i dopunjeno izdanje)
Branimir Stojković, Milena Dragićević-Šešić
RASPRODATO

Tagovi:  kulturaudžbenikmarketingmenadžmentpriručnikanimacija

Univerzitetski profesori, Milena Dragićević Šešić i Branimir Stojković napisali su knjigu koja je doživela pet izdanja i prevedena je na sedam jezika. U njoj su na vrlo jednostavan način objašnjene ili po prvi put predstavljene neke od osnova koje oblikuju zanimanje zvano menadžer kulture, kao što su kulturna politika, animacija, prikupljanje sredstava...

Pokazano je kako kultura može biti u sprezi sa ekonomijom i kako taj spoj može da utiče na razvoj kulture. Knjiga je utemeljena na širokom konceptu kulture koja se ne svodi na izolovane aktivnosti tradicionalnih institucija već obuhvata mnoge fleksibilne i neopipljive forme i neraskidivo je povezana sa društvom.

Ono što je izdvaja od ostalih radova na ovu temu jeste autorsko poznavanje živog i često kontradiktornog iskustva menadžmenta u evropskim regionima koji prolaze kroz period političko-ekonomske transformacije i umeće stvaralačkog korišćenja pozicije na granici vremena, političkih kultura i ekonomskih sistema.

UVOD

DRUŠTVO I KULTURA

1. MENADŽMENT U KULTURI

2. KULTURNE POTREBE

3. KULTURNA POLITIKA

PLANIRANJE KULTURNOG RAZVOJA

1. KULTURNI RAZVOJ

2. PROSTORNI MENADŽMENT KULTURNIH DELATNOSTI

STRATEŠKI MENADŽMENT

1. POSLOVNA POLITIKA USTANOVE KULTURE

2. KADROVSKI MENADŽMENT

3. PREDUZETNIŠTVO U KULTURI

MENADŽMENT USTANOVA KULTURE

1. MENADŽMENT KNJIGE I KNJIŽEVNOSTI

2. MENADŽMENT POZORIŠTA

3. MUZIČKI MENADŽMENT

4. MENADŽMENT VIZUELNIH UMETNOSTI

5. MENADŽMENT KULTURNIH CENTARA

6. MENADŽMENT KULTURNE BAŠTINE

PROJEKTNI MENADŽMENT

EKONOMIKA KULTURE

EVROPA I SVET - RAZMENA I SARADNJA

&am

Branimir Stojković:

Redovni je profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, posebno aktivan na polju sociologije kulture, sociologije religije i studija komunikacija.

Kao autor potpisao je monografije Evropski kulturni identitet (1993), Kulturna politika evropske integracije (1996) i Identitet i komunikacija (2002). Koautor je studija Kultura i radni život (1982), Kultura mladih radnika (1986), Organizacija kulturnih delatnosti (1990), Kultura – menadžment, animacija, marketing (1994, 1996, 2000, 2003 i 2007), Kulturna prava (1999), Kulturna politika i kulturna raznovrsnost (2004) i Informaciono-komunikacioni sistemi (2004 i 2009). Objavio je preko sedamdeset naučnih radova u domaćim i inostranim naučnim časopisima.

Milena Dragićević-Šešić:

Profesor Fakulteta dramskih umetnosti, šef UNESKO katedre za Menadžment u kulturi i kulturnu politiku. Rektor Univerziteta umetnosti (2001–2004). Profesor na Evropskoj diplomi kulturnog menadžmenta (Brisel); po pozivu predaje i na brojnim fakultetima u svetu (Lion, Grenobl, Krakov, London, Moskva, Budimpešta, Utreht, Vilnjus...).

Ekspert Saveta Evrope, UNESKO-a, Evropske kulturne fondacije. Nosilac Ordena Akademske palme (Francuska) i Velike zlatne plakete Univerziteta umetnosti (2004). Objavila 15 knjiga, među kojima: Umetnost i alternativa (1992), Horizonti čitanja (1993), Neofolk kultura (1994), Javne i kulturne politike (2002) te dve knjige sa S. Dragojevićem: Interkulturna medijacija na Balkanu (2004) i Menadžment umetnosti u turbulentnim okolnostima (2005), kao i Vers les nouvelles politiques culturelles (2015); priredila je i zbornike Cultural Sustainability in European Cities: Imagining Europolis (2015), Cultural policy in times of rising populism – KPY Istanbul (2018) i druge.

Prevođena na 17 jezika.

 

Godina izdanja: 2007
ISBN: 978-86-7102-266-8
Težina knjige: 542.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 399
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic
Datum: 05.08.2017.
wh0cd85641 <a href=http://onlineflagyl.us.com/>flagyl best price</a>
Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske