Rasprodato
LICA DESPOTIZMA
Erik Karlton
Preveo sa engleskog Đorđe Krivokapić

Da li je despotizam isto što i tiranija i na koji način su oni povezani sa diktaturom?

RASPRODATO

Tagovi:

Šta je zaista despotizam? Da li je to isto što i tiranija? I na koji način su oni povezani sa diktaturom? Despoti su po definiciji vođe, ali da li su te vođe „rođene“ ili je njihovo vladanje proizvod određene situacije?

Ovo su teme kojima se bavi knjiga Lica despotizma. Ne postoje precizno definisani odgovori, ali postoji nada da će u njoj čitalac pronaći zanimljivu, informativnu i stimulativnu diskusiju.

Ova knjiga predstavlja istovremeno studiju širokog spektra socijalno različitih društava kroz istoriju. Ovakva analiza nastoji da pokaže da i pored toga što se despotizmi manifestuju na različite načine, svi oni imaju zapravo mnogo toga zajedničkog, što je zapravo vrlo teško precizno definisati. Autor se koncentrisao na pojedinačne vladare u čijim se rukama nalazi celokupna, neograničena moć. Takođe pokazuje i da je izvršavanje moći često uslovljeno određenim ideološkim faktorima.

Erik Karlton:

Erik Karlton je predavač na odeljenju za sociologiju na Univerzitetu u Daramu.

Godina izdanja: 2001
Težina knjige: 0.00
Dimenzije knjige: 14 x 20
Broj strana: 382
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Đorđe Krivokapić:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske