Objavljena
MAČJA KUGA
Maja Novak
Prevela sa slovenačkog Alenka Zdešar - Ćirilović
Knjižarska cena 660 RSD
Cena 528 RSD

Tagovi:  romanslovenija

Mačja kuga je „najozbiljnije“ štivo iz pera Maje Novak. To je fantastična i istovremeno ironična priča o stvarnosti i ljudima koji se, zarobljeni u mentalitetu vrlog novog sveta, ponašaju kao u svakom ranijem: čekaju lagodnu smrt. Ovu parabolu o potrošačkom društvu, u kome nema mesta za prave ljude koji bi znali da iskoriste svoju bogatu maštu za više ciljeve, moguće je čitati i kao priču o stanovnicima podalpskog prostora čiji se košmarni snovi pretvaraju u čemernu stvarnost. Knjiga je obavezno štivo za sve zanesenjake koji su sanjali o kraju istorije, a on se, uprkos svim njihovim detaljnim filozofskim promišljanjima, nije dogodio.

Maja Novak:

U slovenačkoj proznoj produkciji pojavilo se pre desetak godina sveže i nadasve samosvojno pero. Maja Novak je prvo objavljivala groteskne crtice koje su najavile profilisan i za početnika iznenađujući osećaj za dramaturški obrt i sintaksu. U prvoj zbirci kratkih priča pod naslovom Zveri do izražaja dolaze sve njene osobene autorske veštine. Maja Novak je objavila nekoliko romana: Iza kongresa ili ubistvo u teritorijalnim vodama, Cimre, Karfanaum i Mačja kuga.

Godina izdanja: 2002
ISBN: 86-7102-039-8
Težina knjige: 300.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 229
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Alenka Zdešar - Ćirilović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske