Rasprodato
MAČKA
Sidoni-Gabrijel Kolet
Prevela sa francuskog Svetlana Stojanović
RASPRODATO

Tagovi:  romanprozafikcijamačkafrancuskaljubav

Roman Mačka je redak spoj veoma pitke knjige, koja se pročita u jednom dahu, a čije se knjževne vrednosti niko ne može postideti. Ljubavna priča dvoje mladih, veoma različitih ljudi koji ulaze u brak ima kriminalistički zaplet – najlepše i najzanimljivije stranice romana.

Sidoni-Gabrijel Kolet:

Francuska književnica, najpoznatija po romanima u kojima je opisivala polusvet, odnosno živote francuskih kurtizana. Mnogi od tih romana su svojim realističkim prikazom seksualnosti skandalizovali tadašnju javnost, isto kao i privatni život same Kolet koja je otvoreno održavala ljubavne veze sa mnogim osobama oba pola. Njeno najpoznatije i najpopularnije delo je kratki roman Žiži iz 1944. godine, koji je mnogo puta adaptiran, među čime se ističe Oskarom nagrađen filmski mjuzikl iz 1958. godine.

Godina izdanja: 2014
Težina knjige: 184.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 114
Povez: Tvrdi povez s omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Svetlana Volic
Likovno rešenje korica: Svetlana Volic

Svetlana Stojanović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske